Vecka 48 och inför v 49 ” Fröken” bloggar

Hej!

Advent stundar och  idag har vi” öppnat ” vår interaktiva kalender. Varje elev har haft i hemuppgift ( 30/11 ) förbereda något. Först ut i lottningen blev ”Mille” och Lova som bägge visade egengjorda filmer samt Jada som läste ( deklamerade) en engelskdikt som hon givetvis skrivit själv.

APLODER OCH VISSLINGAR till er tre!

Vi kommer verkligen få härliga överraskningar varenda morgon fram jullovet. 

Veckans mattemästare blev Lova som fixade matteprovet med bravur,,,,i ” poänghasorna” hängde Vidar och Max, Emma och Tindra L

Provet i fysik/electricitet och även musikprovet har visat ok resultat.

Första fredagen med fotbollsplan för flickor,  fungerade jätte bra idag, trots spöregn. Många ” killar” var publik och hejade fram ” tjejerna”.

Vi avslutar nu många kunskapsområden , gå in på Skolportalen och se hur du/ ditt barn ligger till kunskapsmässigt.

Vi förbereder vår del  inför nästa fredags Nobelfirande samt vi har tanken att bjuda in er vuxna kvällstid 13/12 där vi kommer visa upp höstens arbeten ( inbjudan kommer)

Vi har även några hummmmmm…..

då…tiden bara springer eller rusar iväg…..frågan att ställa sig är…..vem är snabbast till vad… ut på rast,… till maten, …till sociala medier … till  ”hänga” med kamrater….Fortnite / Mindcraft…. ELLER SKOLÄMNEN!

Kombinationen är nog bäst!

Just nu har vi de flesta i 4 an kvar på eftermiddagarna…svårt att ta sig hem efter ordinarie skoltids slut ” mellanstadiets lite mer frihetskänsla” som att hänga i korridorer …vara med kamrater……..

Vi gillar det Niklas och jag men det blir lätt en fritidsgård. Det fungerar inte.

Tacksam om du/ ni som vuxna pratar med varandra om det går att umgås i någons hem. Det är ju ” kanon” i höstmörkret.

Vi är skolan! Har  kunskapsansvaret blandat med det sociala.

Tar även upp Snapchat och Instagram. Jag har blivit medveten, tack vare föräldrar och barn att det inte alltid är snällt, sker på fritiden. Håll koll som förälder! Tack

Info från rektor och föräldrasamrådet innan info om nästa vecka!

Info kopierat rektorns ord, läs nedan!

Det har kommit upp att skojbråk på rasterna har ökat och det ställer till med problem. I dag på lärarmötet ( skolans pedagoger)( hade vi möjlighet att prata om det och beslutade då att vi kommer att ha noll tolerans gällande skojbråk. Det betyder att vi behöver hjälpa eleverna att bryta och stoppa detta. Det är viktigt att ni tar och pratar med alla klasser redan i morgon att vi inte längre accepterar skojbråk och varför. Vet att även dessa diskussioner varit uppe på fritidsmöte, så jag tror att alla håller med om att vi behöver få stopp på skojbråk. När vi tog upp det här på föräldrasamrådet i dag tyckte de att ni skulle skriva om det i era veckobrev och bloggar. Det tycker jag är bra i och med att vi har beslutat om att sluta med att acceptera skojbråk. Be gärna vårdnadshavarna att även de pratar med eleverna om detta hemma.!

Vecka 49

Måndag 3/12 ( 09.00-14.30)

Mohammad, ny elev hälsar på

Tisdag 4/12 ( 08.10-15.00)

Teknik

Brödkavel med om du har, vi kavlar pepparkaksdeg onsd-torsdag.

Onsdag 5/12 ( 08.10-14.10)

Idrott, idrottskläder

Engelskaprov ( ” lathund” under fliken skolämne/ engelska

Torsdag 6/12 ( 08.10-13.45)

Idrott, idrottskläder

läxstöd

Fredag 7/12 ( 08.10-13.30)

Hemuppgifter, se läxfliken

Nobel på Galaxskolan

Trevlig Adventshelg på er

Marie

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *